„Вийди назустріч…“, щоб відсвяткувати Воскресіння разом

Читай також

  • Започаткували Обнова-фест, поєднали 15 пар та гартують українців: історія товариства у Чернівцях, яке відзначило 25-річчя
  • Благодійний міні-фестиваль Будуємо Україну Разом у Вознесенську
  • ТОП-5 запитань про Вітер на-Дії 2022
        • „Вийди назустріч…“, щоб відсвяткувати Воскресіння разом

          Цьогоріч у Провідну неділю, 5 травня, у Музеї народної архітектури та побуту імені Клименітя Шептицького вже водинадцяте відбудеться традиційний Благодійний фестиваль „Святкуймо Воскресіння разом“.

          — Гасло цьогорічного фестивалю — „Вийди назустріч…“ і ключовими у ньому є три крапки. Бо зустріч має бути різною… Маємо за мету показати важливість зустрічі в нашому житті. Та й навіть наш фестиваль — це місце зустрічі різних людей. Головне, на чому акцентуємо, — свято для родини і святкування Воскресіння разом. Саме вихід назустріч одне одному є особливо актуальним у наш непростий час, — наголосив диякон Ігор Колбасюк, очільник БО „Фундація Духовного Відродження“, яка організовує фестиваль.

          Кошти, зібрані від продажу квитків на фестиваль, передаються на благодійність. Захід має чотири основні цілі. Перш за все — підтримка хірургічного відділення Шпиталю Шептицього, яке з 2013 року, через брак фінансування та відсутність сучасного обладнання, припинило роботу. Частину коштів спрямують на проект „Почуй мене“, на підтримку соціального служіння Церкви для нечуючих. Також на розвиток Освітньо-методичного центру ім. о. Ю. Дзеровича. І окрім цього, підтримають працю Церкви з молоддю.

          Фестиваль розпочнеться Архиєрейською Божественною Літургією об 11:00, яку очолить Преосвященний владика Володимир Груца. Богослуження супроводжуватиме перекладом мовою жестів диякон Олег Плішило.

          Після цього на головній сцені фестивалю розпочнеться концерт, участь у якому візьмуть численні виконавці, зокрема Соломія Чубай з гуртом JALAPITA, Софія Федина, гурти „ДикоBrass“, Popry vse та інші.

          Загалом на фестивалі діятиме 15 майданчиків із різноманітними заходами і майстер-класами. Усі охочі зможуть долучитися до створення писанок, декорації пряників, плетіння віночків із лози, вивчення гаївок. А також випробувати свої сили у вправах із акторської майстерності. Особливістю цьогорічного фестивалю буде Великодній забіг у кілька етапів. Окремо діятиме сімейний майданчик із цікавими заходами для дітей, а дорослих відбудуться майстер-класи про стосунки в сім’ї від Максим Бондаренка та Наталії Орел. Також можна буде долучитися до дискусії на інтелектуальному майданчику, участь у якій візьмуть засновник Духовно-психологічної порадні о. Тихон Кульбака і керівник програми „Етика-політика-економіка“ в УКУ Юрій Підлісний.

          Замовити квитки можна за телефоном 067 67 90 207 (Орися), придбати в точці продажу БО „Фундація Духовного Відродження“ ЛА УГКЦ (м. Львів, пл. св. Юра, 5) або на сайті gastroli.ua. Також буде можливість придбати квиток безпосередньо при вході до Шевченківського гаю у день фестивалю.

          Наталія ПАВЛИШИН

           

          Читай також

        • Започаткували Обнова-фест, поєднали 15 пар та гартують українців: історія товариства у Чернівцях, яке відзначило 25-річчя
        • Благодійний міні-фестиваль Будуємо Україну Разом у Вознесенську
        • ТОП-5 запитань про Вітер на-Дії 2022
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"